Immunerősítő Barackmag, Immunrendszer erősítő Sárgabarackmag

A sárgabarack édes, ízletes és tápláló gyümölcs. Frissen, szárítva vagy konzerváltan fogyasztva egyaránt kedvelt csemege. A gyümölcs hasznos mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat (pl. a látás vitaminjaként ismert A-vitamin, 8 féle B-vitamin vagy C-vitamin).

A gyümölcshús „gödröcskéjében” található magokról kevesebbet hallani, pedig szintén értékesek lehetnek, még étrend-kiegészítők formájában is.

A sárgabarack magja hasonlóan a gyümölcshúshoz, tartalmaz értékes összetevőket:

  • Fontos vitaminokat, ásványokat (pl.: magnézium, foszfor), rostokat,  melyek segítik a szervezet működését.
  • A magban többek között vas, kálium, foszfor is megtalálható.
  • Egészséges zsírokat, rostokat is tartalmaz.

A mannavita szárított sárgabarack magbél olyan természetes étrend-kiegészítő, mely megőrzi a magok jellegzetességét, így azok tápanyag-összetételét is.

Az előállítás során a kemény maghéjat feltörik, eltávolítják, így a magbél (angolul: ’kernel’) kerül felhasználásra. Egészséges, természetes és keserű ízvilágú termék, adalékanyagoktól mentes.

A sárgabarackmagok fogyasztásával az immunrendszer egy plusz lökést kaphat. Ráadásul a magok jellemezhetőek B17-vitamin (amigdalin) koncentrációval.
Hogy miért lenne különleges a B17-vitamin, arról itt olvashat? >>>

Tudta-e, hogy az amigdalint és félszintetikus vegyületét a laetrile-t (’letrilt’) az élelmiszeriparban ízesítésre is használják (pl. likőrök esetén)?

Antioxidánsok

Az antioxidánsok segítenek megelőzni a szabad gyökök által okozandó, esetleges sejtkárosodást.immun

A szabad gyökök keletkezése normálisnak nevezhető tevékenység szervezetünkben. Amennyiben azonban számuk megugrik (környezeti hatások, méreganyagok, stressz stb. következtében) a gyökök sejtromboló munkája érvényesül.

Amennyiben a túlszaporodott gyököket nem semlegesítjük, az egészséges sejtek DNS állománya sérülhet, a sejt szép lassan működésképtelenné válik.

Modern tudományos megközelítés szerint a szabad gyököket összefüggésbe lehet hozni különböző szív -és érrendszeri betegségekkel, egyéb degeneratív betegségekkel, de még az öregedéssel is.

A barackmag fogyasztásának előnyei

Kétféle barackmagot különböztetünk meg: az édeset és a keserűt. Az édes magok alkalmasabbak a nassoláshoz, kevesebb amigdalint tartalmaznak, míg a keserű mag híres a gyógyászati alkalmazásáról.

A sárgabarackmag kedvezően hat az egészségre:

  • A magok alkalmasak a köhögés és a megfázás kezelésére
  • Fogyasztása csökkenti a légzési nehézségeket.
  • Támogatják az emésztést, nyugtatják a beleket.
  • Az összetevők növelik a szervezet immunitását, ezáltal javítva az általános hangulatot is.

Még többet is megtudhat a témában >>>